Zo kiest u de juiste energieleverancier

Het gras is altijd groener aan de overkant. Maar geldt dat ook voor de stroom? En voor de klantenservice? Veranderen van energieleverancier gaat snel en eenvoudig, maar de juiste keuze maken is niet makkelijk. Luminus hecht veel belang aan transparantie. Daarom bundelden we alvast enkele aandachtspunten.

Sinds eind 2012 kunnen kmo’s gratis van energieleverancier veranderen. U kan dus kosteloos overstappen naar Luminus, mits een opzegperiode van 1 maand. Dat geldt voor zelfstandigen en kmo’s met een verbruik van maximaal 50 MWh voor elektriciteit en maximaal 100 MWh voor aardgas.

Bij een overstap hou je best rekening met volgende zaken:

  • Let op met korting. Die is vaak eenmalig en maakt de totaalprijs daarom niet noodzakelijk goedkoper. Soms geldt de korting ook enkel als u via domiciliĆ«ring betaalt.
  • Een vast of variabel contract leidt tot een andere prijs. Bij een vast tarief betaalt u gedurende een langere periode een vaste prijs per kWh. Let op, die prijs geldt enkel voor de leveringskost en niet voor alle overige kosten (bv. taksen en distributiekosten). Een variabel tarief kan goedkoper zijn als de leveringskost per kWh daalt, maar kan ook duurder worden.
  • Check welke klantenservice en -voordelen zijn inbegrepen in de prijs. Bij sommige contracten kan u bijvoorbeeld enkel online contact opnemen voor klachten of vragen. Hou ook in de gaten of u al dan niet uw voorschotbedrag kunt aanpassen, en zelf uw energiegebruik kunt opvolgen.
  • Hecht u veel belang aan de milieu-impact van uw bedrijf? Kijk dan goed hoe milieuvriendelijk uw leverancier is. Luminus biedt zowel vast als variabel een pakket aan waarbij de elektriciteit 100% groen is en uw aardgas 100% klimaatneutraal.