Pendel jij al elektrisch?

Elektrisch pendelen naar het werk, het is geen toekomstmuziek. De elektrische fiets, wagen en bus staan vandaag al voor je klaar. Maar elektrisch pendelen is pas echt een groene oplossing als de gebruikte elektriciteit groen werd opgewekt. Daarom produceert Luminus zelf ook groene energie, dankzij milieuvriendelijke technologie en hernieuwbare energiebronnen zoals waterkracht, windkracht en biomassa.

Elektrische fiets

Met een gewone fiets vormt afstand al snel een probleem, maar met de elektrische fiets kan je makkelijk grotere afstanden overbruggen. Bovendien bestaan er ook elektrische vouwfietsen, handig te combineren met het openbaar vervoer.

Elektrische bus

Sinds half oktober kan je in Brugge een ritje maken met de eerste draadloos geladen, volledig elektrische bussen van De Lijn. De bussen hebben geen uitstoot en zijn erg stil door de afwezigheid van een dieselmotor. Op 12 minuten wordt de bus helemaal draadloos opgeladen.

> bekijk fragment via deredactie.be

De Griekse stad Trikala ging zelfs al een stap verder. Daar zijn zes elektrische bussen zonder chauffeur operationeel. De bussen leggen een traject af van 2,4 km en bieden plaats aan 10 passagiers.

> Bekijk fragment via deredactie.be

Elektrisch én groen

We moeten er uiteraard naar streven dat de batterijen van elektrische voertuigen ook opgeladen worden met groene stroom. Daarom blijven we de groenestroomproductie opdrijven. Van de totale Luminus-productiecapaciteit is nu al 12 procent afkomstig uit hernieuwbare energie. Dat maakt van Luminus proportioneel de meest groene energieproducent van alle belangrijke spelers in België!