Start-up in de kijker: Turbulent

Luminus hecht veel belang aan innovatieve energieoplossingen en het in de praktijk brengen hiervan. Ook heel wat Belgische start-ups werken rond dit thema.

Zo ontwikkelde Turbulent bijvoorbeeld een microkrachtwatercentrale die hernieuwbare energie toegankelijk maakt voor iedereen.

Net als Luminus is Turbulent ervan overtuigd dat hernieuwbare energie de toekomst is. Vaak vraagt hernieuwbare energie echter om grote investeringen en installaties. Dat probleem wil de start-up aanpakken met een eenvoudige en goedkope oplossing die voor iedereen toegankelijk is.

Daarom ontwikkelde Turbulent een microkrachtwatercentrale: een revolutionaire hydropower die samenwerkt met de natuur om groene, betrouwbare en betaalbare energie op te wekken.

De turbine heeft drie belangrijke eigenschappen:

  1. Een verminderde impact op het ecosysteem: het ontwerp van Turbulent zorgt ervoor dat de vissen op een veilig manier door de turbine kunnen zwemmen.
  2. Makkelijk transporteerbaar: de turbine is de compactste in zijn soort, waardoor hij gemakkelijk naar uw locatie getransporteerd kan worden.
  3. Vraagt weinig onderhoud: de hoge kwaliteit van de onderdelen en een zelfreinigende afvalbak zorgen ervoor dat de turbine niet veel onderhoud vraagt.

 

“Bedrijven krijgen dankzij Turbulent de kans om energie te creëren uit hun afvalwaterstromen, terwijl particulieren maar ook overheden onze installatie kunnen gebruiken om in afgelegen gebieden op een ecologische manier energie op te wekken”, vertellen oprichters Jasper Verreydt en Geert Slachmuylders.

Tijdens de afgelopen Startup Nations Summit werd Turbulent bekroond tot “start-up of the year”.

>> Ontdek onze hernieuwbare energieoplossingen.