6 tips om je werknemers meer energie te geven

Een werkgever heeft veel baat bij gezonde werknemers. Het is dus van belang om je werknemers in de beste omstandigheden hun werk te laten uitvoeren. De ene dag zitten ze boordevol energie, de andere dag kunnen ze wat futloos zijn. We geven je 6 tips om hun energiepeil een boost te geven.

1. Verlucht het kantoorSPLITS

Je werknemers worden sneller verkouden wanneer de luchtvochtigheid in de ruimte te hoog is. De vervuilde lucht kan je aanpakken door verse zuurstof binnen te laten. Gezonde binnenlucht zorgt voor minder hoofdpijn en meer energie. Zet de ramen 10 minuten per dag open en je werknemers zullen minder snel ziek worden.

2. Plaats een waterkoelerSPLITS2

Het is van belang om tijdens de dag voldoende water te drinken. Plaats een waterkoeler centraal in het kantoor zodat je werknemers er sneller gebruik van maken.

.
SPLITS33. Bestel een fruitmand

Fruit zit boordevol vitaminen. Als bedrijf kan je wekelijks of dagelijks een mand met fruit laten leveren. Daardoor zijn je werknemers sneller geneigd om een stuk fruit te eten. Het heeft ook vele voordelen, want dankzij deze vitamines krijgen je werknemers een betere weerstand.

SPLITS44. Organiseer een wandelvergadering

In Amerika is het al enkele jaren een trend: vergaderen in openlucht, al wandelend. Op deze manier geniet je van de buitenlicht om een frisse neus te halen en blijf je tegelijkertijd doeltreffend en productief.

5. Vul je kantoor met gezonde kamerplantenSPLITS5
Naast het omzetten van CO2 in zuurstof, kunnen planten ook nog andere schadelijke stoffen op jouw kantoor elimineren. Om de lucht volledig zuiver te krijgen, plaats je er het best meerdere.

 

SPLITS66. Zorg voor ontspanningsmomenten 
Het is haast onmogelijk om een volledige dag 100% geconcentreerd te blijven. Zorg daarom voor voldoende ontspanning tussen de uren door. Tafelvoetbal of pingpong helpt bijvoorbeeld zeer goed om tegelijkertijd te ontspannen en te brainstormen.