Start-up in de kijker: Cr3do

Innovatieve ideeën tot leven brengen, het is niet enkel een doelstelling van Luminus maar ook van vele Belgische start-ups. Cr3do zet zelfs heel letterlijk ideeën om tot werkelijkheid via 3D-printing. Begin dit jaar werd de start-up verkozen tot “Student Startup of the Year”, eind vorig wonnen ze ook al de Limburgse ondernemerswedstrijd [18-28].

Cr3do is het geesteskind van Jens Raskin en Kristof Philippaerts. Concreet focust de start-up op 3 pijlers: 3D-consulting, 3D-modelling en 3D-printing. Momenteel zet Cr3do vooral in op het printen van architecturale 3D-maquettes.

Door gebruik te maken van 3D printed architecture kunnen architecten op een originele en betaalbare manier toch maquettes aanbieden aan hun klanten. Tegelijk wordt er geen kostbare tijd meer verspild aan het in elkaar lijmen van een maquette. Met slechts één druk op de knop wordt een idee omgezet in een 3D-ontwerp.

Bedrijven kunnen met een schets, idee, bestand of foto bij Cr3do terecht. Daarna wordt er een concept uitgetekend dat uiteindelijk in 3D wordt afgeprint.

Erkenning

Begin dit jaar nam Cr3do vol trots de overwinningstrofee en titel van “Student Startup of the Year” in ontvangst tijdens de Tech Startup Day Awards.

In 2015 won de start-up ook al de 18-28 wedstrijd waar Luminus partner van is, een unieke zoektocht naar de beste jonge Limburgse starter. Er is dus duidelijk veel geloof in de technologie van 3D-printing én de mogelijkheden van Cr3do.