Zo maak je jouw zaak klaar voor het EK van de Rode Duivels!

Nog een kleine week aftellen tot de Belgische nationale ploeg aan het EK begint! Op maandag 13 juni nemen de Rode Duivels het op tegen Italië. Voel jij als handelaar én als supporter ook de spanning stijgen met de minuut? Wij bundelden enkele tips om jouw zaak of etalage helemaal in Duivelse sferen te brengen.

EK1. Gebruik de Belgische driekleur in de etalage

Het lijkt evident, maar maak zeker gebruik van de drie Belgische kleuren als je decoratie aanbrengt in jouw vitrine. Zo kan je jouw basisetalage makkelijk in EK-sfeer brengen door er enkele Belgische vlaggen of sjaals in te verspreiden, zonder grote verbouwingswerken te moeten doen.

Heb je producten in huis in verschillende kleuren? Ga hier dan creatief mee aan de slag en let op de details. Zo kan je als bakker je zwart/bruine, gele en rode gebakjes makkelijk rangschikken tot Belgische vlag. Ook met kledingstukken kan je dit snel verwezenlijken. Verkoop je snoep, maak dan speciale zakjes met enkel snoepen in zwart, geel en rood. De mogelijkheden zijn oneindig!

EK42. Kies de juiste accessoires om sfeer in je zaak te brengen

Niet enkel de vitrine is belangrijk: trek de EK-sfeer door in heel jouw zaak. Een grastapijt op het terras, vlaggetjes en sjaals, vanaf nu tot eind juni mag het allemaal. Hou je het graag wat soberder, maak dan gebruik van bv. een voetbal, een paar voetbalschoenen of een Panini-stickeralbum.

EK23. Verzin een leuke actie

Verwen je klanten met een originele actie. Organiseer bijvoorbeeld een 3+1 gratis-actie elke dag nadat de Belgen een wedstrijd wonnen, of geef een korting per doelpunt dat gescoord werd. Werk je met eten, zet dan ook een speciale EK-koffie, -salade of -broodje op het menu. Ook onder / met je medewerkers kan je makkelijk een actie op touw zetten.

EK34. Let op voor de rechten

Hang je zelfgemaakte affiches op, of creëer je een uniek product rond de Belgen op het EK? Schenk dan zeker de nodige aandacht aan de rechten! Zo mag je niet zomaar een foto van een van de spelers gebruiken, en limiteert de voetbalbond ook het gebruik van de merknaam “Rode Duivels”. Let dus op dat je voor het gebruik van namen of afbeeldingen geen onverwachte factuur in de bus krijgt. Wees creatief, en gebruik als benaming “de Belgen”, “onze nationale ploeg” enz.

Is jouw zaak er helemaal klaar voor? Deel dan zeker via Facebook of Twitter een foto van het resultaat met ons!